Η SONY ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η SONY ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η SONY ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νιώθεις νοσταλγία για τις κασέτες που είχες στα παιδικά και εφηβικά σου χρόνια; Ετοίμασε ξανά το κασετόφωνο, γιατί μάλλον θα το χρειαστείς!

Παγώνει το χαμόγελο στα χείλη όσων ειρωνεύονταν τους Ολλανδούς ότι δεν έχουν προσφέρει τίποτε άλλο στην ανθρωπότητα πέρα από τις… κασέτες ήχου – πρόκειται, ως γνωστόν, για εφεύρεση της ολλανδικής εταιρείας Philips, το 1962…

Μετά το βινύλιο λανσάρεται και πάλι η κασέτα. Η SONY αποφάσισε να εξελίξει την τεχνολογία της και να επαναφέρει στην αγορά τις κασέτες, αυτή τη φορά ανανεωμένες, απόλυτα εξελιγμένες για τις σύγχρονες απαιτήσεις, με χωρητικότητα 64.750.000 τραγουδιών ανά κασέτα!

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η κασέτα ήταν κομμάτι της καθημερινότητας. Σε συνδυασμό με το θρυλικό walkman της SΟΝΥ, οι πωλήσεις της εταιρείας εκτοξεύθηκαν. Το 1990 πουλήθηκαν 442 εκατομμύρια κασέτες. Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο άρχισε να μειώνεται με την εμφάνιση των cds και την γέννηση του mp3. Το 2007 υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν μόνο 274 χιλιάδες κασέτες.

Η νέα κασέτα θα χωράει 185 terabytes δεδομένων. Τα iPod αυτομάτως θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Η εταιρεία παρουσίασε το καινούργιο της project στο «Magnetics Conference», στην Δρέσδη. Η νέα κασέτα θα χωράει 64.750.000 τραγούδια ανά κασέτα, δηλαδή περίπου 134.896 ημέρες ασταμάτητης μουσικής.

Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία των επιστρώσεων μαγνητικών νανοκρυστάλλων που εφαρμόζει η ιαπωνική εταιρεία, η νέα κασέτα έχει όχι μόνο τεράστια χωρητικότητα, αλλά είναι και πολύ ανθεκτικότερη από τους δίσκους ακτίνας. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι όταν ένα DVD έχει τετραετή εγγύηση άψογης λειτουργίας, η κασέτα της Sony έχει εγγύηση 50 χρόνων! Δυστυχώς η νέα εφεύρεση δεν θα κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά. Θα διατίθεται αρχικά μόνο για βιομηχανικές χρήσεις. Ομως η εταιρεία που εφηύρε το θρυλικό walkman δεν θα απογοητεύσει τους φίλους της. Υπόσχεται να κυκλοφορήσει την κασέτα και μαζί με αυτή και ένα walkman νέας τεχνολογίας!…